Nová strešná krytina na tribúne Mestského štadióna

  • 27.4.2018
  • 1735x
  •   

Mesto Krupina sa snaží aktívne podporovať športové aktivity a podujatia organizované v meste. V rámci svojich finančných možností sa dlhodobo venuje aj podpore a rozvoju športovísk vo svojej správe. Jedným z takýchto areálov je aj mestský futbalový štadión, ktorý je využívaný nielen futbalovým klubom, ale aj inými športovými a záujmovými klubmi pôsobiacimi v meste.

Futbal ako jeden z mnohých športov má v meste Krupina dlhú tradíciu. Miestny futbalový klub odchoval mnoho výborných a úspešných futbalistov. V rámci mestského futbalového klubu pôsobia družstvá rôznych vekových kategórii od detí, cez mládež až po dospelých. Všetky družstvá sa aktívne zúčastňujú ligových súťaží ako aj rôznych turnajov.

Aby mali športovci z mestského futbalového klubu ako aj iných športových a záujmových klubov vytvorené vhodné podmienky nielen na tréningové procesy, ale aj na rôzne oblastné súťaže, Mesto hľadá vhodné zdroje na podporu týchto klubov aj prostredníctvom investovania do športovej infraštruktúry. Jedným z príkladov je aj realizácia výmeny strešnej krytiny na Mestskom futbalovom štadióne v Krupine.

V roku 2017 Mesto Krupina reagovalo na výzvu Slovenského futbalového zväzu na podporu rekonštrukcie a výstavby futbalovej infraštruktúry a podalo žiadosť o dotáciu na výmenu strešnej krytiny na futbalovom štadióne MFK Strojár Krupina. Mesto Krupina sa v rámci výzvy stalo úspešným žiadateľom a bola mu na túto rekonštrukciu pridelená dotácia vo výške 20 000 €. Dôvodom zapojenia sa do výzvy bol zlý stav pôvodnej strešnej krytiny, ktorá je do značnej miery skorodovaná, a tým dochádza k priesakom dažďových zrážok do objektu tribúny a jej zázemia. Práce na rekonštrukcii strešnej krytiny budú zahŕňať odstránenie starej krytiny a jej nahradenie novou strešnou krytinou. V projekte sa počíta aj so zaizolovaním stropnej konštrukcie nad vykurovanou časťou objektu a rovnako aj s výmenou dažďových žľabov a bleskozvodu.

Realizácia projektu prispeje k vytvoreniu lepších podmienok pre športové aktivity organizované Mestom ako aj športovými a záujmovými klubmi mesta.

Priložené fotografie
OkresKrupina
RegiónHont
KrajBanskobystrický
Počet obyvateľov7 890
Rozloha8 867 ha
Nadmorská výška262 m n.m.
Prvá písomná zmienka1 238
PrimátorIng. Radoslav Vazan
PSČ963 01
KRUPINA Počasie Projekty mesta Krupina Projekty mesta Krupina podporené BBSK Projekty mesta Krupina podporené BBSK Zasadnutia MsZ online GISPLAN mesta Krupina Live kamera mesta Krupina Projekty s podporou Európskej únie

Prostriedky zo štátneho rozpočtu na šport v rokoch 2019 - 2021: 200 000,-€

Fond na podporu športu

Audiovizuálny fond

Naturpack organizácia zodpovednosti výrobcov

© 2024. Posledná aktualizácia stránky: 2.5.2024, 15:15